روایت «لن یفلح قوم ولَوا امرهم امرأة» _ که در منابع اهلسنت از ابو بکره نقل شده و سپس به منابع شیعی راه یافته _ یکی از احادیث بسیاری است که در مذمت زنان آمده است. حلقه مشترک اصلی روایت، ابو بکره بوده و وی برای طفره رفتن از حضور در جنگ جمل به نفع هر یک از طرفین، روایتی را از پیامبر6 نقل میکند که علاوه بر تقبیح زنان، عدم حضور خود را نیز توجیه نماید. در این مقاله، حدیث را بر اساس سند، متن و متن و سند بررسی و تحلیل نمودهایم و تاریخ پیدایش آن را نیمهدوم قرن اول ارزیابی کردهایم. این روایت برساخته و بسیار متأخر از زمان پیامبر6 است، ولی با نقل مستمر در متون سنی و شیعه، در طول زمان، قدرت و استحکام یافته و به منابع فقهی رسوخ یافته است و در نتیجه، عدم تولیت زنان بر حکومت، قضاوت و امامت در نماز و عدم تحمل زنان در مناصب اجتماعی را در مبانی فقهی شیعه و سنی رقم زده است.
ریعان, معصومه, & رحمان ستایش, محمدکاظم. (1394). تاریخگذاری حدیث «لن یفلح قوم ولّوا امرهم امرأة» بر اساس روش تحلیل متن و اسناد. فصلنامه علمی علوم حدیث Ulum-i Hadth, 20(75), 20-42.
MLA
معصومه ریعان; محمدکاظم رحمان ستایش. "تاریخگذاری حدیث «لن یفلح قوم ولّوا امرهم امرأة» بر اساس روش تحلیل متن و اسناد". فصلنامه علمی علوم حدیث Ulum-i Hadth, 20, 75, 1394, 20-42.
HARVARD
ریعان, معصومه, رحمان ستایش, محمدکاظم. (1394). 'تاریخگذاری حدیث «لن یفلح قوم ولّوا امرهم امرأة» بر اساس روش تحلیل متن و اسناد', فصلنامه علمی علوم حدیث Ulum-i Hadth, 20(75), pp. 20-42.
VANCOUVER
ریعان, معصومه, رحمان ستایش, محمدکاظم. تاریخگذاری حدیث «لن یفلح قوم ولّوا امرهم امرأة» بر اساس روش تحلیل متن و اسناد. فصلنامه علمی علوم حدیث Ulum-i Hadth, 1394; 20(75): 20-42.