این تحقیق با هدف گسترش کارکرد قواعد علم اصول استنباط به حوزههای عرفان و اخلاق اسلامی، به تجزیه و تحلیل روش استنباطی کتاب سر الاسراء، نوشته آیة الله علی سعادتپرور; پرداخته است. روش این تحقیق، تحلیلِ مستندشناختی کتاب «سر الاسراء» است. ارائه الگویی عملی از تفقّه روشمند در استنباط آموزههای عرفانی و اخلاقی از منابع مأثور، بر اساس قواعد دانش اصول، اولین دستاورد این تحقیق است. کشف شیوههای خاص مؤلف در ارزیابی این قواعد ظنی بر اساس قراین مأثور و نیز انعطاف بخشیدن به کارکرد قواعد بر اساس دلالت نصوص، دومین دستاورد این پژوهش است؛ به این معنا که ایشان با ارجاع قواعد به متن کتاب و سنت از تحکّم قوانین علم اصول در «معنادهی» به متون مأثور پرهیز کرده، بلکه پس از تمهید قواعد، از تشکیل «خانواده حدیث» و «بررسی قراین» بهره برده و قواعد را در جایگاه واقعی آنان، یعنی در «خدمت» معناخوانی و دلالتیابی از قرآن و حدیث گماشتهاند.
همدانی, مصطفی. (1394). کاربرد روشهای اصول استنباط در معناکاوی از الفاظ کتاب و سنت در عرفان و اخلاق مأثور. فصلنامه علمی علوم حدیث Ulum-i Hadth, 20(75), 43-70.
MLA
مصطفی همدانی. "کاربرد روشهای اصول استنباط در معناکاوی از الفاظ کتاب و سنت در عرفان و اخلاق مأثور". فصلنامه علمی علوم حدیث Ulum-i Hadth, 20, 75, 1394, 43-70.
HARVARD
همدانی, مصطفی. (1394). 'کاربرد روشهای اصول استنباط در معناکاوی از الفاظ کتاب و سنت در عرفان و اخلاق مأثور', فصلنامه علمی علوم حدیث Ulum-i Hadth, 20(75), pp. 43-70.
VANCOUVER
همدانی, مصطفی. کاربرد روشهای اصول استنباط در معناکاوی از الفاظ کتاب و سنت در عرفان و اخلاق مأثور. فصلنامه علمی علوم حدیث Ulum-i Hadth, 1394; 20(75): 43-70.