روایات اسباب نزول از جمله مباحث مورد مطالعه در دو حوزه قرآن و حدیث است. در تفسیر الفرقان 288 روایت سبب نزول به کار گرفته شده است که بسیاری از آنها با شرح و نقد مفسر همراه است؛ اما در این میان چگونگی استفاده و تعامل مفسر با این روایات شایسته نقادیهایی است که در این مقاله بدان پرداخته شده است. استفاده حداکثری از منقولات صحابه و تابعین و گاه ترجیح آنها بر قول معصوم، پذیرفتن تعدد اسباب به جای گزینش و نقد و ردّ، بهرهگیری حداقلی از محوریت قرآن در نقد روایات سبب نزول، عدم نقد روایات و نقلهایی که به شدت نیازمند نقد بوده، ولی از سوی مفسر نقدی صورت نگرفته و یا حتی مُهر تأیید بر آن نهاده شده است، از مواردی است که در نقل روایات اسباب نزول در الفرقان مورد توجه قرار نگرفته است.
. (1397). فهم و نقد کیفیت کاربست روایات اسباب نزول در الفرقان/ محمد کاظم رحمان ستایش، زهره نریمانی. فصلنامه علمی علوم حدیث Ulum-i Hadth, 23(90), 29-50.
MLA
. "فهم و نقد کیفیت کاربست روایات اسباب نزول در الفرقان/ محمد کاظم رحمان ستایش، زهره نریمانی". فصلنامه علمی علوم حدیث Ulum-i Hadth, 23, 90, 1397, 29-50.
HARVARD
. (1397). 'فهم و نقد کیفیت کاربست روایات اسباب نزول در الفرقان/ محمد کاظم رحمان ستایش، زهره نریمانی', فصلنامه علمی علوم حدیث Ulum-i Hadth, 23(90), pp. 29-50.
VANCOUVER
. فهم و نقد کیفیت کاربست روایات اسباب نزول در الفرقان/ محمد کاظم رحمان ستایش، زهره نریمانی. فصلنامه علمی علوم حدیث Ulum-i Hadth, 1397; 23(90): 29-50.