2
دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد دانشکده الهیات و معارف اسلامی گروه علوم قرآن و حدیث
چکیده
از مباحث قابلبررسی در قلمرو توثیقات عام رجالی، کثرت روایت از معصوم7 است. شماری از رجالپژوهان،احراز این ویژگی را مشعر به مدح راوی دانسته، به پارهای از احادیث امامیه استناد نمودهاند. با این همه، دلالت این روایات با ابهام وچالشهایی روبهرو بوده و مستلزم بازخوانی است. این مقاله، پس از بازکاوی دقیق، درباره آرای موافقان و مخالفان، با بُنمایهای از دو رویکرد توصیفی-انتقادی، علاوه بر تفکیک میان کاربست این قاعده، و تمسک به احادیث معصومان:، پذیرش احادیث راویانِ مسکوت الحال را منوط به احراز شروط ایجابی و سلبی دانسته است. از دیگر سو، با ژرفنگری در کاربست مفاهیم روایت، در فرآیندی مرتبط با سایر احادیث هم مضمونِ معصومان:؛ دلالت این احادیث را شامل راویانی میداند که علاوه بر نقلهای فراگیر از پیشوایان معصوم7 خود، به ویژگیهایی نظیر درایت و فقاهت نیز نسبت به مفاهیم و مدالیل احادیث اهتمام ورزند.
جدی, حسین, & نقی زاده, حسن. (1398). بازکاوی دلالت حدیث «اعرفوا منازل الرجال»، بر مبنای اکثار روایت از معصوم علیه السلام. فصلنامه علمی علوم حدیث Ulum-i Hadth, 24(1), 69-95.
MLA
حسین جدی; حسن نقی زاده. "بازکاوی دلالت حدیث «اعرفوا منازل الرجال»، بر مبنای اکثار روایت از معصوم علیه السلام". فصلنامه علمی علوم حدیث Ulum-i Hadth, 24, 1, 1398, 69-95.
HARVARD
جدی, حسین, نقی زاده, حسن. (1398). 'بازکاوی دلالت حدیث «اعرفوا منازل الرجال»، بر مبنای اکثار روایت از معصوم علیه السلام', فصلنامه علمی علوم حدیث Ulum-i Hadth, 24(1), pp. 69-95.
VANCOUVER
جدی, حسین, نقی زاده, حسن. بازکاوی دلالت حدیث «اعرفوا منازل الرجال»، بر مبنای اکثار روایت از معصوم علیه السلام. فصلنامه علمی علوم حدیث Ulum-i Hadth, 1398; 24(1): 69-95.