شناخت تعارض اخبار و اختلاف روایات یکی از شاخه های فقه الحدیث است. شناخت اسباب اختلاف و راه علاج آن، در نزدیک شدن به صواب و حقیقت، بسیار مؤثر است. این نوشتار با هدف حل تعارض ابتدایی موجود میان احادیث نهی از سوگند و سوگندهای موجود در قرآن و احادیث، به روش توصیفی_تحلیلی انجام شده است و با عرضه روایات نهی از سوگند، به قرآن و سایر احادیث مرتبط بیان می دارد که آیات قرآن و احادیث نه تنها با روایات نهی از سوگند تعارضی ندارند، بلکه مبین و مخصص آن هستند. نهی در قرآن و روایات، مواردی چون سوگند بسیار، سوگند به جهت امور مادی و فریبکارانه، و استخفاف سوگند را دربرمی گیرد. روایات نهی بر کراهت حمل شده و سوگند بسیار و استخفاف سوگند را شامل می شود. در موارد ضرورت و اضطرار، برای کشف حقیقت، دفع ظلم، و پیشگیری از ضرر قابل توجه، سوگند جایز، بلکه لازم و ضروری است.
سیفعلیئی, فاطمه, & اکبرنژاد, مهدی. (1401). واکاوی و رفع تعارض روایات نهی از سوگند با سوگندهای قرآن و حدیث. فصلنامه علمی علوم حدیث Ulum-i Hadth, 27(4), 120-145.
MLA
فاطمه سیفعلیئی; مهدی اکبرنژاد. "واکاوی و رفع تعارض روایات نهی از سوگند با سوگندهای قرآن و حدیث". فصلنامه علمی علوم حدیث Ulum-i Hadth, 27, 4, 1401, 120-145.
HARVARD
سیفعلیئی, فاطمه, اکبرنژاد, مهدی. (1401). 'واکاوی و رفع تعارض روایات نهی از سوگند با سوگندهای قرآن و حدیث', فصلنامه علمی علوم حدیث Ulum-i Hadth, 27(4), pp. 120-145.
VANCOUVER
سیفعلیئی, فاطمه, اکبرنژاد, مهدی. واکاوی و رفع تعارض روایات نهی از سوگند با سوگندهای قرآن و حدیث. فصلنامه علمی علوم حدیث Ulum-i Hadth, 1401; 27(4): 120-145.