2
استادیار دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه علامه طباطبایی
چکیده
هدف این نوشتار، آن است که مؤلفههای احساس سعادتمندی را بر اساس احادیث مشخص سازد. پرسش این است که سعادت به چه معناست و احساس سعادتمندی از چه مؤلفههایی تشکیل میشود. این پژوهش از نوع کتابخانهای است که در آن، با استفاده از روش مفهومشناسی معنای سعادت به دست آمده و سپس با روش تحلیل محتوا و تحلیل عقلانی، سعادت و مفاهیم مرتبط با آن بررسی و مؤلفههای تشکیل دهنده احساس سعادتمندی به دست آمدند. نتیجه این بررسی نشان داد که سعادت ترکیبی از خیر و سرور است، و احساس سعادتمندی ترکیبی از احساس رضامندی و نشاط است و در مرتبه بعد، رضامندی خود به مؤلفههای جزئیتری مانند شکر در خوشایند، صبر بر ناخوشایند، رغبت به طاعت و کراهت از معصیت؛ و نشاط نیز به نشاط مادی و معنوی تحلیل میشود.
پسندیده, عباس, گلزاری, محمود, & مسعودی, عبدالهادی. (1391). مؤلفههای احساس سعادتمندی در احادیث با رویکرد روانشناختی. فصلنامه علمی علوم حدیث Ulum-i Hadth, 16(62), 119-140.
MLA
عباس پسندیده; محمود گلزاری; عبدالهادی مسعودی. "مؤلفههای احساس سعادتمندی در احادیث با رویکرد روانشناختی". فصلنامه علمی علوم حدیث Ulum-i Hadth, 16, 62, 1391, 119-140.
HARVARD
پسندیده, عباس, گلزاری, محمود, مسعودی, عبدالهادی. (1391). 'مؤلفههای احساس سعادتمندی در احادیث با رویکرد روانشناختی', فصلنامه علمی علوم حدیث Ulum-i Hadth, 16(62), pp. 119-140.
VANCOUVER
پسندیده, عباس, گلزاری, محمود, مسعودی, عبدالهادی. مؤلفههای احساس سعادتمندی در احادیث با رویکرد روانشناختی. فصلنامه علمی علوم حدیث Ulum-i Hadth, 1391; 16(62): 119-140.