1
دانشجوی دکتری علوم قرآن و حدیث، دانشگاه قرآن و حدیث
2
استادیار دانشگاه قرآن و حدیث
چکیده
مسأله آغاز پیدایش جعلِ حدیث یکی از مسائل مهم تاریخ حدیث است که از سوی محققان فریقین آرای متفاوت و گاه متناقضی در باره آن ابراز شده است. یکی از این آرا متعلق به عمر بن حسن بن عثمان فلاته، از نویسندگان معاصر اهل سنت است که کتاب الوضع فی الحدیث او از مهمترین منابع موجود در مطالعات وضعشناسی به شمار میرود. وی با نقد آرای دیگران و طرح مستنداتی تاریخی کوشیده است تا پیدایش احادیث موضوع را در ثلث آخر قرن نخست هجری و حدود سال 67 هجری اثبات نماید. این پژوهه میکوشد تا با تحلیل دیدگاه عمر فلاته در دو رویکرد سلبی و ایجابی و نقد روشمند آن بر پایه باورهای اهل سنت، وقوع جعل حدیث در زمان حیات پیامبر _ صلی الله علیه و آله _ را اثبات نماید و پیآمدهای این نظریه را _ که پیراستن دامان صحابه از غبار جعل و معرفی شیعیان به عنوان متهمان اصلی وضع حدیث است _ معرفی نماید.
مردانی, مهدی, & مسعودی, عبدالهادی. (1393). مطالعه انتقادی دیدگاه عمر فلاته در باره آغاز پیدایش جعلِ حدیث. فصلنامه علمی علوم حدیث Ulum-i Hadth, 18(68), 29-49.
MLA
مهدی مردانی; عبدالهادی مسعودی. "مطالعه انتقادی دیدگاه عمر فلاته در باره آغاز پیدایش جعلِ حدیث". فصلنامه علمی علوم حدیث Ulum-i Hadth, 18, 68, 1393, 29-49.
HARVARD
مردانی, مهدی, مسعودی, عبدالهادی. (1393). 'مطالعه انتقادی دیدگاه عمر فلاته در باره آغاز پیدایش جعلِ حدیث', فصلنامه علمی علوم حدیث Ulum-i Hadth, 18(68), pp. 29-49.
VANCOUVER
مردانی, مهدی, مسعودی, عبدالهادی. مطالعه انتقادی دیدگاه عمر فلاته در باره آغاز پیدایش جعلِ حدیث. فصلنامه علمی علوم حدیث Ulum-i Hadth, 1393; 18(68): 29-49.