روش قرطبی در ارزیابی و فهم حدیث منزلت، آسیبهایی را به همراه داشته است. گستردگی و کثرت این آسیبها در کنار قطعیتِ صدور و سادگیِ الفاظ و عبارات این حدیث، فرضیه تأثیرِ پیشفرضهای اعتقادی وی را بر فقهالحدیث او به ذهن متبادر میسازد. این فرضیه آنگاه تقویت میشود که دانسته شود وی با خودداری از فحص طُرق صدور این خبر، از تشکیلِ خانواده حدیثی نیز پرهیز نموده و با اصرار بر انحصارِ صدور حدیثِ منزلت به جریانی خاص، حجم انبوهی از مستندات را - که در فهم مقصودِ این خبر نقش داشته - به طور کلی نادیده گرفته است. افزون بر این، جزمیت پیشینی بر معنای مخالفِ حدیث، و شتاب در فهمِ عبارات و مقصود این خبر، تصویری را از این حدیث به دست داده که عِوضِ سازگاری با مواضعِ صدور و انطباقِ بر متن و معنای آن، تنها به پیشفرضهای کلامیِ نویسنده آن شبیه است و نیازهای کلامی او را برآورده میسازد.
موحدی, محمد علی, & حشمت پور, محمد حسین. (1398). نقش باورهای کلامی در ارزیابی و فهم حدیث؛ مطالعه موردیِ مواجهه قُرطُبی با حدیث منزلت. فصلنامه علمی علوم حدیث Ulum-i Hadth, 24(4), 28-57.
MLA
محمد علی موحدی; محمد حسین حشمت پور. "نقش باورهای کلامی در ارزیابی و فهم حدیث؛ مطالعه موردیِ مواجهه قُرطُبی با حدیث منزلت". فصلنامه علمی علوم حدیث Ulum-i Hadth, 24, 4, 1398, 28-57.
HARVARD
موحدی, محمد علی, حشمت پور, محمد حسین. (1398). 'نقش باورهای کلامی در ارزیابی و فهم حدیث؛ مطالعه موردیِ مواجهه قُرطُبی با حدیث منزلت', فصلنامه علمی علوم حدیث Ulum-i Hadth, 24(4), pp. 28-57.
VANCOUVER
موحدی, محمد علی, حشمت پور, محمد حسین. نقش باورهای کلامی در ارزیابی و فهم حدیث؛ مطالعه موردیِ مواجهه قُرطُبی با حدیث منزلت. فصلنامه علمی علوم حدیث Ulum-i Hadth, 1398; 24(4): 28-57.